Промислові газові котли КОЛВІ

Сталеві жаротрубні водогрійні котли КОЛВІ

Сталеві водогрійні жаротрубні газові котли КОЛВІ є найбільш відомими промисловими котлами в України, оскільки на протязі 30 років їх експлуатація має позитивні відгуки від замовників. Надійна конструкція котлів, що за якістю не поступається аналогам європейського виробництва, забезпечує їх тривале функціонування. На сотнях котельних установок жаротрубні котли КОЛВІ працюють по 15 років і більше, знаходячись при цьому у справному стані. Загалом на базі даних котлів побудовано та проведено реконструкцію майже 30% з усіх котельних на території України.

Газові котли КОЛВІ жаротрубного типу мають багато типорозмірів по потужності, від 0,099 до 23 МВт. Дане обладнання призначене для функціонування у закритих системах теплопостачання. Котли КОЛВІ із потужністю до 5 МВт можуть працювати під тиском до 0,5-0,6 МПа ( в залежності від конкретної моделі ), нагріваючи теплоносій до температури 95-115°C. Котли великої потужності ( 5-23 МВт ) мають модифікації для роботи під тиском 0,6-1,6 МПа та із температурою нагріву теплоносія до 150°C. Жаротрубний тип котла означає те, що в його конструкції продукти горіння проходять по пучку димогарних труб, передаючи тим самим теплову енергію теплоносію, що омиває димогарні труби.

Дані котли працюють разом із пальниковими пристроями вентиляторного типу, в яких повітря для утворення газо-повітряної суміші подається примусово. Такі пальники працюють повністю в автоматичному режимі налаштовуючи теплову потужність котла у відповідності із поточним навантаженням. Газові жаротрубні котли КОЛВІ можуть комплектуватись пальниками не лише на природному газі, а й на дизельному паливі або скрапленому газі. Також існують пальники комбінованого типу ( наприклад, газ-дизель )

Автоматичну роботу газових котлів КОЛВІ із пальниками забезпечує пульт керування МК-2м, що забезпечує управління потужністю пальника та безпеку експлуатації котла в цілому із контролем робочих та аварійних параметрів температури та тиску теплоносія в котлі, розрідження по димовим газам за котлом, роботи та аварії газового пальника. Для котельних із декількома котлами КОЛВІ передбачається каскадне погодозалежне керування групою котлів.

  • Двоходові котли КОЛВІ. Дані котли по типу циркуляції продуктів горіння являються двоходовими. Перший хід – топкова камера реверсивного типу. Другий хід – пучок димогарних труб, що розміщуються навколо топкової камери та приварюються до передньої та задньої трубних дошок. Двоходові котли КОЛВІ представлені моделями із потужністю від 99 кВт до 5 МВт.
  • Триходові котли КОЛВІ Т. По типу циркуляції продуктів горіння дані котли являються триходовими, в яких топкова камера не реверсивна, а прохідна ( перший хід ) По другому ходу топкові гази потрапляють до внутрішньої сторони передніх дверей, а потім через пучок димогарних труб ( третій хід ) виводяться зовні котла. Триходова конструкція котлів забезпечує низький рівень викидів NOx завдяки мінімальному часу находження у топковій камері. Такі котли представлені моделями із потужністю від 5 до 23 МВт.
  • Вертикальні термоблоки КОЛВІ Д. Виготовляються на базі двоходових котлів, та являють собою два котли, розміщених один на другому. Таке технічне рішення забезпечує зменшення габаритних розмірів котельні. Вертикальні термоблоки КОЛВІ Д можуть виготовлятися із потужністю від 198 до 1164 кВт.
  • Горизонтальні термоблоки КОЛВІ Р. Виготовляються на базі двоходових котлів великої потужності ( 2-5 МВт ), являючи собою два котли, розташований впритул бічними сторонами без проходу між ними. Такі термоблоки можуть мати потужність від 3000 до 10000 кВт.
  • Високий ККД котлів ( не менше 93% )
  • Висока міцність та надійність сталевих конструкцій котлів
  • Безшовні димогарні труби котлів
  • Розміщення всередині димогарних труб турбулізаторів, виготовлених із нержавіючої сталі
  • Можливість відкриття передніх дверей котла в ліву і в праву сторони
  • Футерування передніх дверей котла якісним термобетоном європейського виробництва
  • Якісні ущільнення дверей котла
  • Якісна міцна фольгована теплова ізоляція корпусу котла
  • Зручне та швидке технічне обслуговування котлів

Газові проточні водонагрівачі для дахових котелень КОЛВІ ВПМ 192

Водонагрівачі проточні модульні КОЛВІ ВПМ-192 є теплогенеруючими пристроями із номінальною теплопродуктивністю 192 кВт, що призначені для використання у складі окремо розташованих та дахових теплогенераторних установок та котельних. Дане обладнання можливо використовувати для закритих систем водяного опалення із температурою теплоносія не вище 80 °C та тиском до 0,3 МПа. Водонагрівачі ВПМ-192 характеризуються компактними розмірами та невеликою вагою, що робить їх особливо привабливими для використання в якості саме дахових котельних установок. Монтаж даних модулів є досить простим та швидким, в тому числі для групи водонагрівачів, що з`єднуються між собою послідовно за допомогою фланцевих патрубків. До контуру теплопостачання водонагрівач або їх група приєднуються через гідравлічний вирівнювач.

Конструктивно кожен проточний водонагрівач ВПМ-192 складається із двох модулів потужністю по 96 кВт. Кожний модуль обладнаний проточним мідним теплообмінним апаратом, газо-пальниковим пристроєм із модуляційним газовим клапаном, високоефективним циркуляційним насосом, електронним пультом керування, запірною арматурою, трубопроводами та системами природного або примусового димовидалення. Трубопроводи циркуляції теплоносія всередині модулів виготовляються із високоякісних мідних труб та фітингів. Діапазон налаштування потужності модуля становить 45-96 кВт, таким чином, потужність водонагрівача ВПМ може мати налаштування в межах 45-192 кВт ( 23-100% )

Однією із важливих особливостей проточних водонагрівачів КОЛВІ ВПМ-192 є можливість організації каскадних котелень із водонагрівачами в кількості до 10 шт загальною потужністю 1920 кВт. Робота в каскаді забезпечує включення в роботу тієї кількості нагрівачів, яка потрібна у конкретний проміжок часу, з урахуванням температури зовнішнього повітря. Також каскадна робота забезпечує рівномірне навантаження на кожний з водонагрівачів на протязі опалювального періоду. Каскад модулів ВПМ-192 може виглядати, як група водонагрівачів, розміщених в один ряд або у два ряди ( спиною до спини ), що дозволяє вибирати варіанти конфігурацій котельних в залежності від геометричних параметрів покрівельних поверхонь опалювальних приміщень.

Як зазначалося вище, модульні водонагрівачі ВПМ-192 мають компактні розміри, особливо – у площині. Нижче наводимо таблицю із розмірами, які займають водонагрівачі у різній кількості.

Основні переваги використання водонагрівачів проточних модульних КОЛВІ ВПМ-192
  • Водоохолоджувальні газові пальники, що забезпечують мінімальний рівень викидів NOx, завдяки чому водонагрівачі ВПМ-192 можливо використовувати в умовах щільної жилої забудови, у санаторно-курортних зонах тощо.
  • Компактна модульна конструкція водонагрівачів, швидкий монтаж, їх зручне сервісне обслуговування. Невелика вага модулів.
  • Низький рівень шуму, незначне споживання електроенергії
  • Широкий діапазон модуляції потужності. Каскадна робота як одного водонагрівача, так і їх групи.
  • Вбудовані енергоефективні циркуляційні насоси WILO ( Німеччина )

Газові котли КОЛВІ (50-100кВт) для теплогенераторів

Газові котли КОЛВІ із тепловою потужністю від 50 до 100 кВт, що мають широке застосування для організації модульних транспортабельних та стаціонарних теплогенераторних установок, а також окремо розташованих та дахових котельних. За допомогою даного обладнання можлива організація теплопостачання широкого кола споживачів різних сфер діяльності. Сюди можливо віднести житлове будівництво, об`єкти соціальної інфраструктури ( дитячі садочки, школи, амбулаторії ), адміністративні будівлі, торгівельні та інші приміщення. Широкий модельний ряд газових котлів КОЛВІ 50-100 кВт дозволяє вибрати обладнання під власні потреби, будь то індивідуальне енергонезалежне опалення або багатофункціональна автоматизована котельна установка. Дана група котлів включає в себе газові котли КОЛВІ КТН СР, СЕ(Т) підлогового розміщення та газові апарати ET ES(T) для настінного монтажу.

Короткий технічний опис газових котлів КОЛВІ КТН підлогового розміщення

КТН 50 СР. Підлоговий газовий котел із номінальною теплопродуктивністю 48 кВт, із сталевим теплообмінником, виготовленим із безшовних котлових труб, всередині яких встановлені турбулізатори потоку димових газів, виготовлені з нержавіючої сталі. Котел є енергонезалежним із п`єзоелектричним розпалом та механічним терморегулятором. Димовидалення – природнє, через вертикальну димову трубу. Обладнаний автоматичним газовим регулятором SIT 820 Nova mV.

КТН 1.100 СР. Підлоговий газовий котел із номінальною теплопродуктивністю 96 кВт, із сталевим теплообмінником, виготовленим із безшовних котлових труб, всередині яких встановлені турбулізатори потоку димових газів, виготовлені з нержавіючої сталі. Котел є енергонезалежним із п`єзоелектричним розпалом та механічним терморегулятором. Димовидалення – природнє, через вертикальну димову трубу. Обладнаний автоматичним газовим регулятором SIT 820 Nova mV.

КТН 100 СР. Горизонтальний термоблок із номінальною теплопродуктивністю 96 кВт у вигляді двох котлів КТН 50 СР ( 48 кВт ), встановлених на спільній опорній рамі, без організації проходів між ними.

КТН 50 СЕ. Підлоговий газовий котел із номінальною теплопродуктивністю 48 кВт, із сталевим теплообмінником, виготовленим із безшовних котлових труб, всередині яких встановлені турбулізатори потоку димових газів, виготовлені з нержавіючої сталі. Котел оснащений модуляційним газовим клапаном SIT SIGMA 845 та багатофункціональною електронною панеллю керування котлом на зовнішнім обладнанням ( насосом, триходовим клапаном ) Автоматика котла дозволяє організувати каскадну роботу групи аналогічних котлів з погодозалежним керуванням.  Димовидалення – природнє, через вертикальну димову трубу.

КТН 50 СЕТ. Підлоговий газовий котел, що являє собою котел КТН 50 СЕ ( 48 кВт ) із встановленою на димовому патрубку турбоприставкою, що забезпечує примусове відведення продуктів горіння через стіну приміщення теплогенераторної чи котельні.

КТН 1.100 СЕ. Підлоговий газовий котел із номінальною теплопродуктивністю 96 кВт, із сталевим теплообмінником, виготовленим із безшовних котлових труб, всередині яких встановлені турбулізатори потоку димових газів, виготовлені з нержавіючої сталі. Котел оснащений модуляційним газовим клапаном SIT SIGMA 845 та багатофункціональною електронною панеллю керування котлом на зовнішнім обладнанням ( насосом, триходовим клапаном ) Автоматика котла дозволяє організувати каскадну роботу групи аналогічних котлів з погодозалежним керуванням.  Димовидалення – природнє, через вертикальну димову трубу.

КТН 1.100 СЕТ. Підлоговий газовий котел, що являє собою котел КТН 1.100 СЕ ( 96 кВт ) із встановленою на димовому патрубку здвоєною турбоприставкою, що забезпечує примусове відведення продуктів горіння через стіну приміщення теплогенераторної чи котельні.

КТН 100 СЕ. Горизонтальний термоблок із номінальною теплопродуктивністю 96 кВт у вигляді двох котлів КТН 50 СЕ ( 48 кВт ), встановлених на спільній опорній рамі, без організації проходів між ними.

КТН 100 СЕТ. Горизонтальний термоблок із номінальною теплопродуктивністю 96 кВт у вигляді двох котлів з турбоприставками КТН 50 СЕТ ( 48 кВт ), встановлених на спільній опорній рамі, без організації проходів між ними.

Короткий технічний опис газових апаратів ЕТ ES(T) настінного розміщення

ET 50 ES. Настінний газовий апарат із номінальною теплопродуктивністю 46 кВт, оснащений мідним теплообмінником проточного типу, газовими пальниками із нержавіючої сталі, вбудованим енергоефективним циркуляційним насосом WILO ( Німеччина ), модуляційним газовим клапаном SIT SIGMA 845 та мікропроцесорною автоматикою керування, що в погодозалежному режимі забезпечує каскадне функціонування групи аналогічних котлів та керування зовнішніми пристроями ( насосом, триходовим клапаном тощо )

ET 50 EST. Настінний газовий апарат ЕТ 50 ES ( 48 кВт ) із вбудованим димотягом для примусового відведення продуктів горіння через стіну приміщення теплогенераторної чи котельні.

ET 100 ES. Настінний горизонтальний термоблок із номінальною теплопродуктивністю 92 кВт у вигляді двох газових апаратів ЕТ 50 ES, розміщених у спільному кожусі.

ET 100 EST. Настінний горизонтальний термоблок із номінальною теплопродуктивністю 92 кВт у вигляді двох газових апаратів із примусовим димовидаленням ЕТ 50 EST, розміщених у спільному кожусі.

Scroll to Top